Pravo na podnošljiv život

Sve aktivnosti i savjete u ovoj informaciji su besplatni (osim nekoliko), a ne bi morarali pružiti osobnu identifikaciju da sudjelovate. Sjetite se da postoje otvoreni aktivnosti, što znači da svatko može doći.

Fitness i zdravlje

Hälsoteket nudi aktivnosti kao što su samopomoć, hodanje, gimnastika, kurs prestati pušiti, tečajeva o hrani i vježba, i još mnogo toga. Kontaktirajte Hälsoteket u vašem području ili posjetite ih da saznate više:

Angered:  031-365 11:44
E-mail: halsoteket@angered.goteborg.se
Adresa: Kultivatorgatan četiri Box 34 424 21 Angered

Kortedala / Bergsjön:  031-365 44 70
E-mail: anna.laursdotter.garpvall@ostra.goteborg.se
Adresa: Kortedala Torg 1

Vastra Frölunda:  031-3662864
Adresa: Frölunda kulturhus, Frölunda Torg

Biblioteka

Svi mogu posuditi knjige, filmove i CD-e. Ako nemate osobne podatke i adresu, ne možete dobiti svoj ​​vlastitu karticu za posudzivanje, ali biblioteka vam može riješiti sa ‘upravnom karticom (Administrativt kort”. Pitajte u biblioteci. Kartica se također može koristiti za posuditi računalo i internet. Ako imate djecu u školi, oni mogu posuditi kroz školske odjela članske iskaznice.
Kontaktirajte knjižnicu u gradu u kojem živite, a oni će vam pomoći.

Muzej

U Göteborgu imaju na primjer Röhska muzej, Državni muzej, Pomorski muzej i Muzej svjetske kulture. Na svim od tih muzeja, možete kupiti godišnju propusnicu za 40 kronor koja važi u svim ostalim muzejima, djeca ulaze besplatno. Muzeji često imaju dobar prostor za djecu da se igraju.

Otvorene predškolske

Otvorene predškolske su dostupne u svakom dijelu grada. Možete ići zajedno sa svojom manjom djecom, 0-6 godina stara, i pjevati, igrati se i poptiti kafu ili sok. Mnogi od ovih otvorenih predškolskih ustanova se upravljaju kroz švedske Crkve, ali vi ste dobrodošli bez obzira na vjeru.

Da biste pronašli otvorena predškolska kod vas, google “otvoriti predškolske + + Göteborg (grad živite u).”

Crkve

U mnogim crkvama postoje, na primjer, kafić i radionice. Svi su dobrodošli, bez obzira na vjeru.

RFSL

RFSL je Nacionalna udruga za lezbijke, homoseksualci, biseksualne i transrodna prava. RFSL rade za lezbijke, gay, biseksualne i transrodne osobe trebaju imati ista prava, mogućnosti i obveze kao i drugi.

Na RFSL u Göteborgu ima Träffpunkt HaBit, gdje možete otići na kavu, družiti ili susret s članom osoblja. HaBit je otvoren srijedom između 18 sati i 21, a nedjeljom na 17-20.
Göteborg 031 138300
Borås 033-106970
Adresa: Stora Badhusgatan 6, våning 9.

Podrška mreža (Stödnätet)

Podrška mreža je multi-kulturna udruga koja pomaže ženama, djeci i mladim. Na primjer, možete dobiti pravnu pomoć, pomoć u suočavanju s vlasti ili prilika za susret s drugima. 031-331 21 79 ili 031-331 99 02

Nitko nije ilegalan (Ingen människa är illegal)

Nitko nije ilegalan radi sa praktičkom podržkom ljudima koji su bez dokumenata u zemlji. Nitko nije ilegalan može pomoći, na primjer sa, smještaj, hrana, autobusnih i tramvajskih karata i odjeće. Oni također organiziraju razne aktivnosti i kampove za djecu koji su bez dokumenata. 070-437 75 24

Hulda kuća (Hulda Hus)

Hulda Kuća je mjesto koje nudi aktivnosti i podršku. Imamo grupe koji rade sa tekstilnim materijalima, umjetnosti, treniranje. U Hulda Ku i možete posuditi telefon, računala s pristupom Internetu i priliku da se opere odjeću ili istuširati. 031-3679690

Zapamtiti:

Uvjek imajte valjanu ulaznicu/kartu kada putujete tramvajem i autobusom, tako da ne morate brinuti o reviziji!